Kraambehandelingen

In de eerste weken na je bevalling heeft je baby veel verzorging nodig. En jij net zo goed!
Het is belangrijk dat jij als moeder en je baby de tijd krijgen om goed te hechten, te rusten en aan te sterken.

Kraambedmassage

Een kraambedmassage is een weldaad voor je lijf. Het helpt je om je lichaam weer meer als een geheel te voelen nadat je bevallen bent. De massage is zacht en je lichaam wordt ondersteund door kussens en dekens. De warme olie zorgt ervoor dat je helemaal kunt ontspannen.
De kraambedmassage is mogelijk vanaf dag 4 na de geboorte van je kindje. Bij een keizersnede is deze massage aan te raden 6 weken na de geboorte.

Wil je deze massage?

De massage is bij jou thuis in je eigen veilige omgeving, op bed.
Handdoeken en olie worden voorzien.
Duur: 75 minuten

Buikbinding

Negen maanden heb je je kindje in je buik gedragen. Na de geboorte van je kindje is je buik opeens leeg. In je buik is er daardoor ruimte ontstaan. Je organen mogen weer terug op hun oorspronkelijke plek. Om deze overgang te ondersteunen kun je een buikbinding dragen. Een buikbinding geeft je een liefdevolle omhulling van je buik en je bekkengebied, waardoor je je zowel fysiek als emotioneel gesteund voelt.

De behandeling start met een heerlijk voetenbadje en gaat over in een voetmassage. Daarna wordt de buik verwend. Met een warme olie wordt je buik gemasseerd. Vervolgens wordt de  buikwikkel aangebracht. Het laatste onderdeel van de behandeling is de buikbinding. De buikbinding vindt plaats door middel van een lange, smalle lap katoenen stof rondom de heupen, je buik en een deel van je ribben.

Wil je deze behandeling?

Je kunt starten met een buikbinding vanaf 4 dagen na de geboorte.
Bij een keizersnede is dit mogelijk vanaf 4 weken na de geboorte, afhankelijk van je herstel.
De behandeling is aan huis.
Duur: 75 minuten

Massage of ritueel na verlies

Een massage of ritueel om het verlies dat je hebt meegemaakt de ruimte te geven. Je lichaam mag de tijd krijgen om te herstellen of het nu gaat om een prille of een voldragen zwangerschap, er is sprake van verlies. Na een zwangerschapsverlies, stilgeboorte of bewuste keuze om je zwangerschap te beëindigen is het belangrijk goed voor jezelf te zorgen.

Massage van 75 minuten
De massage is zacht en rustgevend en je lijf wordt ondersteund daar waar nodig. De warmte van de olie en dekens zorgt ervoor dat je kunt ontspannen en op krachten kunt komen. Er is aandacht voor jou.

Ritueel van +/- 150 minuten
Tijdens dit bijzondere ritueel is er aandacht voor de overgang van het zwangere lichaam naar het postpartum lijf. De woorden warmte en eren staan centraal. Door de diepe ontspanning en de aandacht die er voor jou is als vrouw kan dit ritueel helpen om een periode af te sluiten. Tijdens de behandeling word je van top tot teen verwend en energetisch terug in balans gebracht. Je start met een korte meditatie zodat je je aandacht volledig op dit moment kunt richten. Terwijl je voeten worden verwend in warm water is er ruimte om je verhaal te delen. Jij vertelt en wij luisteren. Na het voetenbad neem je plaats op de massagetafel voor een heerlijke vier-handen massage. Waarna je stap voor stap in de Rebozo doeken gewikkeld wordt. Middels deze doeken zal je gewiegd, gemasseerd en gesloten worden. Tijdens en na de behandeling word je verwarmd met dekens en verzorgd met een heerlijke drank en snack. Het ritueel bij verlies geef ik samen met Peggy Curfs van Coachpraktijk Seven.

Deze behandelingen zijn een moment van aandacht voor jezelf en voor de ervaring die je hebt gehad en kan je helpen het vertrouwen in je lichaam weer te voelen.

Wil je deze behandeling?

De massage of het ritueel kan gegeven worden vanaf het moment dat jij je daar klaar voor voelt.
Dit kan bij je thuis of bij Coachpraktijk Seven in Heerlen.
Heb je vragen bel of mail mij gerust.
Duur: 75 minuten of 150 minuten

Welkom Mama Ritueel

Na de geboorte van je kindje begint de volgende fase. Enerzijds ben je aan het herstellen van de geboorte, anderzijds vraagt de zorg voor je kindje alle aandacht. Het moederschap is in volle gang.

Tijdens deze bijzondere behandeling is er aandacht voor de overgang naar het moederschap en het herstel van je postpartum lijf. Tijdens de bevalling ga je volledig open. Dat gebeurt zowel fysiek als energetisch. Fysiek sluit je lichaam zichzelf, maar energetisch blijf je open staan. Tijdens de behandeling word je van top tot teen verwend en energetisch terug in balans gebracht.

We beginnen met een kruiden- of voetenbad waarna er ruimte is om te vertellen wat je wilt delen over je zwangerschap, de geboorte en je kraamtijd. Daarna mag je gaan ontspannen tijdens een heerlijke vier-handen massage en word je stap voor stap in de Rebozo doeken gewikkeld. Middels deze doeken zal je gewiegd, gemasseerd en ingewikkeld worden. Tijdens en na de behandeling word je verwarmd met dekens en verzorgd met een heerlijke drank en snack. De woorden warmte, eren, binden en bezegelen staan centraal. Door de diepe ontspanning en de aandacht die er voor jou is als vrouw, als moeder kan dit ritueel helpen om de overgang naar het moederschap vol liefde en aandacht te laten verlopen.

Tijdens de behandeling mag je kindje erbij zijn, er is ook ruimte om te voeden. Het is wel fijn als er iemand is om voor je kindje te zorgen.
Het Welkom Mama Ritueel geef ik samen met Peggy Curfs van Coachpraktijk Seven.

Oorsprong:
Het ritueel kent zijn oorsprong in Mexico. Vrouwen werden 40 dagen na hun bevalling gesloten met de rebozo doeken door de vrouwen uit haar stam, daarom ook de naam Rebozo Sluitingsritueel. Inmiddels wordt dit ritueel in Nederland veelvuldig op verschillende manieren toegepast met in gedachte de wensen en behoeftes van de Nederlandse vrouw.

Wil je deze behandeling?

Deze behandeling kan vanaf enkele weken na de geboorte van je kindje tot zelfs jaren later gegeven worden.
Dit kan bij jou thuis of bij Coachpraktijk Seven in Heerlen.
Duur: +/- 150 minuten

Menu