Kraambehandelingen

In de eerste weken na je bevalling heeft je baby veel verzorging nodig. En jij net zo goed!
Het is belangrijk dat jij als moeder en je baby de tijd krijgen om goed te hechten, te rusten en aan te sterken.

Kraambedmassage

Een kraambedmassage is een weldaad voor je lichaam. Het helpt je om je lichaam weer meer als een geheel te voelen. Afhankelijk van hoelang geleden je bent bevallen, is een kraambedmassage wat zachter voor je lijf.
Massage is mogelijk vanaf dag 4 na geboorte van je kindje. Bij een keizersnede is deze massage aan te raden vanaf 6 weken erna.

Wil je deze massage?

De massage is bij jou thuis in je eigen veilige omgeving, op bed.
Handdoeken en olie worden voorzien.
Duur: 75 minuten

Buikbinding

Negen maanden heb je je kindje in je buik gedragen. Na de geboorte van je kindje is je buik opeens leeg. In je buik is er daardoor ruimte ontstaan. Je organen mogen weer terug op hun oorspronkelijke plek. Om deze overgang te ondersteunen kun je een buikbinding dragen. Een buikbinding geeft je een liefdevolle omhulling van je buik en je bekkengebied, waardoor je je zowel fysiek als emotioneel gesteund voelt.

De behandeling start met een heerlijk voetenbadje en gaat over in een voetmassage. Daarna wordt de buik verwend. Met een warme olie wordt je buik gemasseerd. Vervolgens wordt de  buikwikkel aangebracht. Het laatste onderdeel van de behandeling is de buikbinding. De buikbinding vindt plaats door middel van een lange, smalle lap katoenen stof rondom de heupen, je buik en een deel van je ribben.

Wil je deze behandeling?

Je kunt starten met een buikbinding vanaf 4 dagen na de geboorte.
Bij een keizersnede is dit mogelijk vanaf 4 weken na de geboorte, afhankelijk van je herstel.
Duur: 75 minuten

Welkom Mama Ritueel

Na de geboorte van je kindje begint de volgende fase. Enerzijds ben je aan het herstellen van de geboorte, anderzijds vraagt de zorg voor je kindje alle aandacht. Het moederschap is in volle gang.

Tijdens deze bijzondere behandeling is er aandacht voor de overgang naar het moederschap en het herstel van je postpartum lijf. Tijdens de bevalling ga je volledig open. Dat gebeurt zowel fysiek als energetisch. Fysiek sluit je lichaam zichzelf, maar energetisch blijf je open staan. Tijdens de behandeling word je van top tot teen verwend en energetisch terug in balans gebracht.

Je start met een korte meditatie zodat je je aandacht volledig op dit moment kunt richten. Terwijl je voeten worden verwend in warm water is er ruimte om je geboorteverhaal te delen. Jij vertelt en wij luisteren. Je krijgt alle ruimte om te vertellen wat je wilt delen over de geboorte en het moederschap.

Na het voetenbad neem je plaats op de massagetafel voor een heerlijke vier-handen massage. Daarna word je stap voor stap in de rebozo doeken gewikkeld. Middels deze doeken zal je gewiegd, gemasseerd en gesloten worden. Tijdens en na de behandeling word je verwarmd met dekens en verzorgd met een heerlijke drank en snack. Het is een verwenmoment voor jou.

Het Welkom Mama Ritueel geef ik samen met Peggy Curfs van Coachpraktijk Seven.

Wil je deze behandeling?

Deze behandeling kan vanaf enkele weken na de geboorte van je kindje tot zelfs jaren later gegeven worden.
Dit kan bij jou thuis of bij Coachpraktijk Seven in Heerlen.
Duur: +/- 150 minuten

Menu