Kraambehandelingen

In de eerste weken na je bevalling heeft je baby veel verzorging nodig. En jij net zo goed!
Het is belangrijk dat jij als moeder en je baby de tijd krijgen om goed te hechten, te rusten en aan te sterken.

Kraammassage

Je bent net bevallen, je mag op een liefdevolle manier vol aandacht en warmte aangeraakt worden, net als je kindje. Een kraammassage is een weldaad voor je lijf. Het helpt je om je lichaam weer meer als een geheel te voelen nadat je bevallen bent. De massage is zacht en je lichaam wordt ondersteund door kussens en dekens. De warme olie zorgt ervoor dat je helemaal kunt ontspannen. Je hele lichaam wordt gemasseerd met bijzondere aandacht voor de buik middels een verwarmende buikpakking.
De kraammassage is mogelijk vanaf dag 4 na de geboorte van je kindje. Bij een keizersnede is deze massage aan te raden 6 weken na de geboorte.

Wil je deze massage?

Je kunt deze massage enkele dagen na je bevalling al afspreken, maar vooral wanneer jij je er goed bij voelt. Twijfel je over het moment, neem dan even contact met mij op.
Duur: +/- 90 minuten

Massage met buikbinding

Negen maanden heb je je kindje in je buik gedragen. Na de geboorte van je kindje is je buik opeens leeg. In je buik is er daardoor ruimte ontstaan. Je organen mogen weer terug op hun oorspronkelijke plek. Om deze overgang te ondersteunen kun je een buikbinding dragen. Een buikbinding geeft je een liefdevolle omhulling van je buik en je bekkengebied, waardoor je je zowel fysiek als emotioneel gesteund voelt.

De behandeling start met een heerlijk voetenbadje en gaat over in een voetmassage. Daarna wordt de buik verwend. Met een warme olie wordt je buik gemasseerd. Vervolgens wordt de  buikwikkel aangebracht. Het laatste onderdeel van de behandeling is de buikbinding. De buikbinding vindt plaats door middel van een lange, smalle lap katoenen stof rondom de heupen, je buik en een deel van je ribben.

Wil je deze behandeling?

Je kunt starten vanaf 4 dagen na de geboorte.
Bij een keizersnede is dit mogelijk vanaf 4 weken na de geboorte, afhankelijk van je herstel.
Duur: +/- 90 minuten

Sluitingsmassage

De sluitingsmassage start met een kraammassage. De massage is zacht en ontspannend en de warme olie zorgt ervoor dat je je helemaal kunt overgeven. Je hele lichaam wordt gemasseerd met bijzondere aandacht voor je buik middels een verwarmende buikpakking. Na de massage wordt je stap voor stap in de Rebozo doeken gewikkeld. Middels deze doeken zal je gewiegd, gemasseerd en ingewikkeld worden.

Na je bevalling kun je kiezen voor verschillende kraambehandelingen, de sluitingsmassage is een fijne manier om je kraamtijd af te sluiten. Heb je vragen over een van de kraambehandelingen neem dan gerust telefonisch contact op of stuur een berichtje. Ik leg je dan graag persoonlijk uit wat een behandeling voor je kan betekenen.

Wil je deze behandeling?

Deze behandeling geef ik +/- 40 dagen na je bevalling of op het moment dat je zwangerschapsverlof afloopt en weer gaat starten met werken.
Duur: +/- 90 minuten

Welkom Mama Ritueel

Na de geboorte van je kindje begint de volgende fase. Enerzijds ben je aan het herstellen van de geboorte, anderzijds vraagt de zorg voor je kindje alle aandacht. Het moederschap is in volle gang.

Tijdens deze bijzondere behandeling is er aandacht voor de overgang naar het moederschap en het herstel van je postpartum lijf. Tijdens de bevalling ga je volledig open. Dat gebeurt zowel fysiek als energetisch. Fysiek sluit je lichaam zichzelf, maar energetisch blijf je open staan. Tijdens de behandeling word je van top tot teen verwend en energetisch terug in balans gebracht.

We beginnen met een kruiden- of voetenbad waarna er ruimte is om te vertellen wat je wilt delen over je zwangerschap, de geboorte en je kraamtijd. Daarna mag je gaan ontspannen tijdens een heerlijke vier-handen massage en word je stap voor stap in de Rebozo doeken gewikkeld. Middels deze doeken zal je gewiegd, gemasseerd en ingewikkeld worden. Tijdens en na de behandeling word je verwarmd met dekens en verzorgd met een heerlijke drank en snack. De woorden warmte, eren, binden en bezegelen staan centraal. Door de diepe ontspanning en de aandacht die er voor jou is als vrouw, als moeder kan dit ritueel helpen om de overgang naar het moederschap vol liefde en aandacht te laten verlopen.

Tijdens de behandeling mag je kindje erbij zijn, er is ook ruimte om te voeden. Het is wel fijn als er iemand is om voor je kindje te zorgen.
Het Welkom Mama Ritueel geef ik samen met Peggy Curfs van Coachpraktijk Seven.

Oorsprong:
Het ritueel kent zijn oorsprong in Mexico. Vrouwen werden 40 dagen na hun bevalling gesloten met de rebozo doeken door de vrouwen uit haar stam, daarom ook de naam Rebozo Sluitingsritueel. Inmiddels wordt dit ritueel in Nederland veelvuldig op verschillende manieren toegepast met in gedachte de wensen en behoeftes van de Nederlandse vrouw.

Wil je deze behandeling?

Deze behandeling kan vanaf enkele weken na de geboorte van je kindje tot zelfs jaren later gegeven worden.
De behandeling wordt gegeven bij Coachpraktijk Seven in Heerlen.
Duur: +/- 150 minuten