Contact & FAQ

Neem contact met mij op voor een vrijblijvende kennismaking.

  Contactgegevens

  Heerlen

  info@bloemingbirth.nl

  Volg mij op Instagram

  Volg mij op LinkedIn

  Bloeming Birth

  FAQ

  Je voorbereiden op je bevalling is belangrijk zodat jij de regie houdt. Je laat je bevalling niet aan het toeval over. De geboorte van je kindje valt niet te plannen, je voorbereiding wel. Je hebt zelf in de hand met welke mind-set jij de bevalling aan gaat. Je goed informeren betekent dat jij en je partner weten wat je opties zijn als het gaat om bijvoorbeeld pijnbestrijding, borstvoeding en baar houdingen. Je voorbereiding draag bij aan een positieve kijk op je bevalling hoe deze bevalling uiteindelijk gaat lopen.

  Een doula is een coach die emotionele, fysieke en informatieve steun biedt aan partners die ouders worden. In het Grieks betekent doula: dienende vrouw. De hedendaagse doula is een goed opgeleide professional met veel ervaring. Zij is verantwoordelijk voor het emotionele welzijn en bevordert het lichamelijke welzijn van de barende vrouw.

  De verloskundige heeft de medische verantwoordelijkheid voor jou en je kindje. Zij bewaakt je veiligheid en je gezondheid. Als doula heb ik deze verantwoordelijkheid niet, ik ben er om je in fysieke en emotionele zin te ondersteunen. Omdat de verloskundige een grote verantwoordelijkheid draagt, vraagt dat een permanente alertheid op mogelijke signalen en risico’s. De focus van de doula ligt in het hier en nu. Wat is er nodig op dit moment in je bevalling. De verloskundige en de doula vullen elkaar aan en versterken elkaar om een mooie en fijne ervaring voor jou te creëren

  Als doula kom ik naar je toe als je bevalling start, op het moment dat jij dit wenst, totdat je kindje geboren is. Ben je onder begeleiding van het ziekenhuis dan heb je te maken met wisselende diensten. Dit houdt in dat er meerdere verloskundige en verpleegkundige aan je bed zullen verschijnen. Ben je onder begeleiding van je verloskundige, vraag dan na wat er gebeurt als je om medische redenen tijdens de bevalling wordt overgedragen aan het ziekenhuis. Het verschilt per praktijk of je eigen verloskundige blijft of niet. Als doula ben en blijf ik je vertrouwde gezicht en blijf ik bij je totdat je kindje geboren is. Dat is de toegevoegde waarde van de continue ondersteuning van een doula.

  Een doula is een goed opgeleide vrouw, een professional met veel ervaring. Ik help jou om met een positief gevoel terug te kijken op je bevalling. Ik ken het reilen en zeilen binnen de geboortewereld en weet wat er in je lichaam gebeurt tijdens het baringsproces. De manier waarop jij wilt bevallen is aan jou, jij hebt de regie. Ik luister naar jou wensen.

  Een bevalling is voor je partner ook spannend. Als doula laat ik je partner zien wat voor een taak hij kan hebben tijdens de bevalling en op wat voor manier hij jou kan ondersteunen. Er is ruimte voor hem om een rustmoment te pakken of iets te eten, de doula is er. Tijdens de bevalling hoef jij je geen zorgen te maken of het wel goed met je partner gaat en je partner heeft alle ruimte om zich op jou te focussen.

  Als doula pas ik mij aan jou wensen aan of je nu in het ziekenhuis wilt bevallen of thuis.
  Het gaat erom te bevallen waar jij je veilig en op je gemak voelt. Omdat ik zelf zowel in het ziekenhuis als thuis ben bevallen kan ik je goed informeren over beide.

  Ben je de 37 weken gepasseerd en heb je toch behoefte aan een doula, ook dan sta ik voor je klaar. In de korte tijd die we samen hebben laat ik je zien wat je kunt verwachten en wat je opties zijn. Samen kijken we wat een fijne manier is voor jou om ontspannen en vol goede moed je bevalling aan te gaan. Neem contact met me op dan kijken we samen waar je specifieke wensen en behoeftes liggen. Voor een last-minute doula-pakket geldt een aangepast tarief

  Een draagconsulente om je de juiste houding voor het dragen van je baby in een draagdoek of draagzak aan te leren.
  Een lactatiekundige die aan huis komt om je te helpen met je borstvoeding.
  Als je van begin af aan weet wat je moet doen is het makkelijker borstvoeding te blijven geven en je kindje te blijven dragen.
  Een osteopaat die zowel voor jou als je pasgeboren baby met zachte technieken voor normale functies van alle lichaamsstructuren zorgt.
  Een orthomoleculaire therapeut die je na de zwangerschap kan helpen verstoorde lichaamsprocessen te herstellen.
  Een sportprogramma of personal trainer die je helpen om weer fit te worden.
  Een natuurgeneeskundige therapeut voor je algehele herstel na de geboorte.