Bloeming Birth

Bloeming Birth biedt doula ondersteuning en behandelingen om je zwangerschap,
geboorte en kraamtijd met vertrouwen en rust te beleven.

Je bereid je samen met de doula voor op je bevalling

Samen met mij en je geboortepartner bereid je je tijdens deze zwangerschapscursus voor op de bevalling. Ik informeer jullie over alle mogelijkheden tijdens de bevalling. In het geboorteplan leg je vast wat jullie wensen zijn. Wil je in bad bevallen, thuis of met een baarkruk? Wil je pijnbestrijding tijdens de bevalling? Wat houden die keuzes in en wat zijn de gevolgen ervan? Ik help je om je goed voor te bereiden op de bevalling, zo weet je wat je kunt verwachten.

Tijdens de bevalling is de doula continu aanwezig

Als doula bied ik continu (niet-medische) begeleiding tijdens de bevalling en bewaak ik jullie wensen. Op momenten dat de bevalling overweldigend is, zal ik jullie helpen om zelf de keuzes te maken. Ik doe er alles aan om de rust te bewaren tijdens de bevalling; bijvoorbeeld met een ontspannende massage, ademhaling en bevalhoudingen. Ik zal je moed inspreken, naar je luisteren of geruststellen als dat nodig is. Ik bewaak je grenzen en wensen, ook als je bevalling niet loopt zoals je vooraf bedacht had.

Ouders worden en binding met je kind

Herinneringen maken waar je met een goed gevoel op terugkijkt en een positief gevoel ervaren van jouw bevalling. Ook tijdens de kraamperiode sta ik aan je zijde om je te ondersteunen met tips en advies. Ik ondersteun je in het accepteren van de bevalling, bewust verbinding te zoeken met je kindje en draag bij aan je lichamelijk herstel. Als afsluiting van een kraamperiode kun je na 40 dagen jezelf een Welkom Mama Ritueel gunnen. Dit is een manier om je kraamtijd af te sluiten  en de wereld weer vol vertrouwen tegemoet te treden als mama.

Aandacht voor je lijf

Jouw lichaam verandert tijdens je zwangerschap. Dat is nodig om jouw baby goed te kunnen dragen en voor de bevalling. Die veranderingen hebben dus een duidelijk doel, maar ze kunnen ook ongemak opleveren. Als massagetherapeute geef ik  ik massages en behandelingen die je helpen te ontspannen tijdens je zwangerschap en je helpen te herstellen tijdens je kraamtijd.

Een doula helpt tijdens je bevalling, zij:

Vult het geboorteteam aan

Biedt continu begeleiding

Een vast gezicht

Bewaakt je wensen

Steunt en coacht je partner

Pluspunten van een doula, de cijfers
1%
minder verzoek om pijnstilling
1%
minder opwekkende middelen nodig
1%
kortere bevallingen
1%
minder keizersneden

Bron: onderzoek ‘het doula-effect’, van dr. Marshall en Phyllis Klaus en John Kennell.