Bloeming Birth

Bloeming Birth biedt doula ondersteuning en behandelingen om je zwangerschap, geboorte en kraamtijd met vertrouwen, rust en bewustzijn te beleven.

Je bereid je samen met de doula voor op je bevalling

Samen met doula Susan bereid je je uitgebreid op de bevalling voor. Zij informeert jou en je partner over alle mogelijkheden tijdens de bevalling. In het geboorteplan leg je vast wat jullie wensen zijn. Wil je in bad bevallen, thuis of met een baarkruk? Wil je pijnbestrijding tijdens de bevalling? Wat houden die keuzes in en wat zijn de gevolgen ervan? Ze helpt je om je goed voor te bereiden op de bevalling, zo weet je wat je kunt verwachten.

Tijdens de bevalling is de doula continu aanwezig

Als doula biedt Susan continu (niet-medische) begeleiding tijdens de bevalling en bewaakt je wensen. Op momenten dat de bevalling overweldigend is, zal zij jullie helpen om keuzes te maken. Ze doet er alles aan om de rust te bewaren tijdens de bevalling; bijvoorbeeld met een ontspannende massage, ademhaling en bevalhoudingen. Ze zal je moed inspreken, naar je luisteren of geruststellen als dat nodig is. Zij bewaakt je grenzen en wensen, ook als je bevalling niet loopt zoals je vooraf bedacht had.

Ouders worden en binding met je kind

Herinneringen maken waar je met een goed gevoel op terugkijkt en een positief gevoel ervaring van jouw bevalling. Ook tijdens de kraamperiode staat doula Susan aan je zijde om je te ondersteunen met advies en als coach. Ze ondersteunt je in het accepteren van de bevalling, bewust verbinding te zoeken met je kind en draagt bij aan je lichamelijk herstel. Als afsluiting van een kraamperiode kun je na 40 dagen jezelf een Welkom Mama Ritueel gunnen. Dit is een manier om je kraamtijd af te sluiten  en de wereld weer vol vertrouwen tegemoet te treden als mama.

Aandacht voor je lijf

Jouw lichaam verandert tijdens je zwangerschap. Dat is nodig om jouw baby goed te kunnen dragen en voor de bevalling. Die veranderingen hebben dus een duidelijk doel, maar ze kunnen ook ongemak opleveren. Tijdens je zwangerschap, kraamtijd en ook daarna biedt Susan massages en behandelingen die je helpen te herstellen na de geboorte en te ontspannen in het moederschap.

Een doula helpt tijdens je bevalling, zij:

Vult het geboorteteam aan

Biedt continu begeleiding

Een vast gezicht

Bewaakt je wensen

Steunt en coacht je partner

Pluspunten van een doula, de cijfers
1%
minder verzoek om pijnstilling
1%
minder opwekkende middelen nodig
1%
kortere bevallingen
1%
minder keizersneden

Bron: onderzoek ‘het doula-effect’, van dr. Marshall en Phyllis Klaus en John Kennell.

Menu