Baby’s

Liefdevolle aanraking is een primaire levensbehoefte.
En dat geldt ook voor baby’s, júist voor baby’s.

Babymassage

Baby’s die gemasseerd worden ontdekken door aanraking de verschillende delen van hun lichaam en het zorgt ervoor dat ze de dagelijkse prikkels beter kunnen verwerken. Met een Shantala babymassage bied je je baby liefdevolle aanraking, in alle rust van het moment. Aanraking biedt vertrouwen, verbondenheid en geborgenheid. Veel moeders vinden het fijn om hun baby te masseren, maar ze weten niet altijd hoe. De meeste baby’s vinden het héérlijk om op deze manier aangeraakt te worden. Het helpt om de overgang naar de wereld daarbuiten te versoepelen.

Babymassage heeft vele voordelen, zoals: het stimuleren van de doorbloeding, tot rust brengen van de darmen, een algeheel gevoel van welzijn en het geborgen voelen. Bovendien, niet alleen je baby komt tot rust, maar jij ook!

Ik leer je de technieken van de Shantala babymassage. Ik toon deze op een pop en jij bij je eigen kindje. De uitleg van de technieken ontvang je van mij op papier, samen met een filmpje. Zo kun je je baby zelf verwennen met een heerlijke massage. Het aantal sessies babymassage is aan jezelf. Je kunt starten met 1 sessie en kijken hoe het gaat.  Wellicht dat je na een tijdje het fijn vind dat ik je nog een keer de technieken laat zien.

Oorsprong Shantala Babymassage
De Shantala Babymassage is een traditionele massagekunst voor baby’s en kinderen, die zijn oorsprong vond in India. Hier is deze massage een goed bewaarde gewoonte, een ritueel dat van moeder op dochter wordt doorgegeven. De Franse arts Frédérick Leboyer heeft deze techniek vanuit India naar het westen overgebracht. 

Wil je deze massage?

De individuele sessie babymassage is in mijn praktijkruimte of bij je thuis.
Duur: +/- 60 minuten

Babyheilbad

Niet altijd loopt de geboorte van je kindje zoals je gehoopt had. Na een keizersnede, moeilijke of traumatische geboorte is het om medische redenen niet altijd mogelijk om contact te maken met je kindje. Het gemis van die eerste momenten als je kindje bij je op de borst wordt gelegd, die eerste blikken. Voor veel vrouwen is het gemis van deze momenten een groot verdriet.

Deze eerste momenten na de geboorte kunnen opnieuw worden beleefd met behulp van het Babyheilbad, zodat jij als moeder je kunt verzoenen met de geboorte.
In een rustige sfeer bij je thuis baad ik je kindje in het babybadje en leg ik hem daarna nat op je buik. Bedekt met een warme badhanddoek herbeleef je die eerste momenten na de geboorte. In deze momenten is er ruimte om contact te maken met je kindje, te vertellen, te voelen en te verwerken.

Omdat baby’s na afloop vaak meer behoefte hebben aan melk, leg je je kindje gewoon aan de borst of houd je een flesje klaar.
Het bad kan daarna regelmatig zelf herhaald worden. Het Babyheilbad is een geruststellende ervaring na een tegenvallende geboorte.

Oorsprong Babyheilbad
Het Babyheilbad is ontwikkelt door Brigitte Meissner, zij is verloskundige, craniosacraal therapeut, auteur en mede-oprichtster van “Netzwerks Verarbeitung Geburt”, met haar eigen praktijk in Zwitserland.

Wil je deze behandeling?

Voor een Babyheilbad kom ik aan huis.
Meer weten over het Babyheilbad? Neem gerust contact met mij op via mail of telefoon.
Duur: +/- 60 minuten